Bewegen is … Karin

“Als danser vraag je ontzettend veel van je lichaam en daar ben je je vaak niet echt bewust van. Omdat je altijd maar doorgaat en je vak zo tof vindt. Je zeurt niet als je een keer pijn hebt, je wilt daar gewoon staan, je wilt gewoon doen waar je van houdt. Dus moet je goed voor jezelf zorgen. Maar dat is soms best lastig omdat de repetitieperiodes ongelofelijk intens zijn.”  

Bewegen is … Martijn

“Toen ik een jaar of vijfentwintig begon ik echt rugpijn te krijgen. Op een gegeven moment kwam ik met een wegtrekkend gezicht en mijn kiezen op elkaar uit de zee. Dus toen ben ik naar de orthopeed gegaan, die een MRI heeft gemaakt. Daardoor kwamen we erachter dat mijn onderste wervelschijf versleten was. De orthopeed zei dat ik maar beter nooit meer kon gaan surfen. Natuurlijk was ik daar even verdrietig over maar ik dacht ook gelijk: ik geef niet op!”

Bewegen is … Margot

“De prognose van de neuroloog was dat ik om de drie maanden naar de pijnpoli zou kunnen gaan om injecties te krijgen tegen de pijn. Dat zou zo’n beetje mijn leven lang plaats moeten gaan vinden. Maar er was ook een tweede optie: een fysiotherapeut zoeken. En dat heb ik gedaan. Samen hebben we een plan gemaakt. Hij vroeg aan mij: wat is het eerste dat je wilt gaan doen straks? Mijn dochter was destijds in verwachting van haar eerste kindje. Dus ik zei: mijn kleinkind optillen natuurlijk!”

 

Ook een verhaal te vertellen? Neem contact op.