Redactionele richtlijnen

Soul Kitchen is een bedrijf dat zich richt op merkverhalen, branding, website creatie en online marketing. Ze geloven dat het effectief vangen, vormgeven en vertellen van een merkverhaal een cruciaal onderdeel is van het bereiken en binden van hun publiek​.

Soul Kitchen schrijft in hun blogposts op een betrokken, uitnodigende en toegankelijke manier. De toon van hun schrijven is informeel en toch informatief, met gebruik van metaforen en storytelling om complexe concepten zoals branding te verduidelijken. Ze maken ook gebruik van aansprekende, pakkende koppen en visuele elementen om de aandacht van de lezer te trekken​.

Het team van Soul Kitchen bestaat uit professionals met diverse achtergronden en expertisegebieden, waaronder strategie, content creatie, online marketing, project- en campagne coördinatie, sociale media, webontwikkeling, schrijven en multimedia design.

 1. Tone of Voice: De toon van de inhoud moet inspirerend, deskundig en vriendelijk zijn. Gebruik positieve taal om je publiek te motiveren en te stimuleren.
 2. Onderwerpen: Blogs en artikelen moeten zich richten op branding, marketing, en het creëren van merkwaarde. Case studies en succesverhalen kunnen ook worden gedeeld.
 3. Structuur: Alle blogs moeten een duidelijke structuur hebben met een inleiding, hoofdtekst en conclusie. Maak gebruik van koppen en subkoppen om de tekst overzichtelijk te maken.
 4. Referenties en Citaten: Alle externe informatie moet correct worden geciteerd en gelinkt naar de originele bron.
 5. Nauwkeurigheid: Zorg ervoor dat alle inhoud feitelijk correct is en nauwkeurig weergeeft wat Soul Kitchen aanbiedt. Hoofdredacteur Joost Marsman zal alle inhoud controleren op nauwkeurigheid en consistentie.
 6. Taal: Hoewel de website in het Nederlands is, kan de inhoud ook in het Engels zijn als de context dat vereist. Zorg ervoor dat de grammatica en spelling in beide talen correct zijn.
 7. Visuele Elementen: Gebruik afbeeldingen en visuele elementen om de tekst te ondersteunen en de leesbaarheid te verbeteren.
 8. SEO: Alle inhoud moet SEO-vriendelijk zijn met passende zoekwoorden en meta-descripties. Alle artikelen en blogs moeten origineel zijn en mogen niet worden gekopieerd van andere bronnen. Plagiaat is strikt verboden.
 9. Doelgerichtheid: De inhoud moet gericht zijn op het publiek van Soul Kitchen, dat bestaat uit bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar hulp bij branding, websites en online marketing.
 10. Interactie met lezers: Artikelen en blogs mogen oproepen tot actie bevatten, zoals het stellen van vragen aan de lezers om de interactie en betrokkenheid te bevorderen.
 11. Relevantie: De inhoud moet relevant zijn voor de huidige trends en ontwikkelingen in branding en marketing. Het moet up-to-date en tijdig zijn.
 12. Lengte van de artikelen: Hoewel er geen vaste lengte is voor de artikelen, moeten ze voldoende diepgaand zijn om de onderwerpen volledig te behandelen. Het is belangrijk om de inhoud beknopt en duidelijk te houden.
 13. Gebruik van jargon: Hoewel het acceptabel is om vakjargon te gebruiken, moet het gebruik ervan tot een minimum worden beperkt en moeten complexe ideeën en concepten in begrijpelijke taal worden uitgelegd.
 14. Merkconsistentie: Alle inhoud moet consistent zijn met de merkidentiteit van Soul Kitchen. Het moet de missie, waarden en persoonlijkheid van het merk weerspiegelen.
 15. Review en goedkeuring: Alle inhoud moet worden beoordeeld en goedgekeurd door de hoofdredacteur voordat deze wordt gepubliceerd. De hoofdredacteur is verantwoordelijk voor het controleren van de inhoud op nauwkeurigheid, consistentie, toon en stijl.